Belgie bestemmingen

6x heerlijk eten in Antwerpen

Voor het eerst heb ik kaviaar gegeten in combinatie met rissoto, zalm en truffel. Alsof er een engeltje over je tong piest. De gerechten worden biologisch en versbereid en dat proef je!

Antwerpen is een schitterende stad. Een oud centrum met prachtige gebouwen, veel restaurants, cafés en gezellige terrasjes. Als je van eten houdt, dan zit je in België helemaal goed. Het land wordt niet voor niets het land van het Bourgondische leven genoemd. Van chocolade tot diner heb ik zes keer heerlijk eten in Antwerpen voor jullie op een rij gezet.Antwerpen is een schitterende stad

Ontbijten bij Cross Roast
De Belgen weten hoe ik het liefst wil ontbijten. Een goede kop koffie met zoete broodjes. Een croissant gaat er trouwens ook altijd in. Cross Roast heeft zich gespecialiseerd in  koffie. Zij kopen de koffiebonen doelbewust van de kleine koffie handelaren, Fair Trade dus. Ook heeft Cross Roast een microbranderij, waar veel aandacht wordt geschonken aan ieder kop koffie . Voor de niet-koffieliefhebbers is er ook een uitgebreid assortiment aan thee.
Cross Roast adres: Wisselstraat 7 Antwerpenkop koffie met zoete broodjes

Ontbijten bij Caffe Mundi
Caffe Mundi heeft keuze diverse soorten koffie. Deze espressobar is een hotspot voor de koffiefanaten. Caffe Mundi is vanbinnen zeer modern ingericht en erg gezellig. Ook buiten kun je genieten van de voorbijgangers. Het ligt centraal gelegen om de hoek van de Grote Markt.
Caffe Mundi adres: Oude Beurs 24 AntwerpenOntbijten bij Caffe Mundi

Restaurant Chez Maxime
Chez Maxime is een luxe en niet erg goedkoop restaurant. Ik vond het de moeite waard. De bediening was erg goed en het eten uitstekend. De gerechten worden biologisch en versbereid en dat proef je! Voor het eerst heb ik kaviaar gegeten in combinatie met rissoto, zalm en truffel. Alsof er een engeltje over je tong piest.
Restaurant Chez Maxime adres: De Koornmarkt 66 AntwerpenRestaurant Chez Maxime

Chickpea Healthy Hummus Bar
Bij het woord hummus trekken  veel mensen een raar en misschien wel vies gezicht. Toch is dit volledig onterecht. Een Israelisch juwelier wilde de Belgen kennis laten maken met onder andere hummus. En zo begon eigenaar Yossi Israël zijn Chickpea Healthy Hummus Bar. Je proeft dat het eten vers is bereid. Wat mij betreft mag Yossi een dependance van Chickpea openen in mijn stad Groningen.
Chickpea Healthy Hummus Bar Adres: Oudaan 4 AntwerpenChickpea Healthy Hummus Bar

Bonbons van Leonidas
Leonidas is de bekendste bonbonnerie in Antwerpen. Ze hebben diverse winkels door de hele stad. Je kunt het zo gek niet bedenken qua bonbon of Leonidas heeft het wel. Zo veel verschillende soorten en smaken. Voor een echte bonbon moet je wel in het buideltje tasten, goedkoop zijn ze niet.Bonbons van Leonidas

Chocolates Café
Chocolates café, zoals de Belgen het noemen, vind je door de hele stad. België is het land van de chocolade en voor de meeste mensen een wahalla. Misschien wel nergens ter wereld heb je aparte cafés met alleen chocolade zoals in Belgie. Ben je een echt chocoholic, dan moet je zeker even een kijkje nemen in een van de vele chocolates cafés.bekendste Bonbonszaak in Antwerpen

Wil je meer weten over restaurants in Antwerpen? Dit zijn volgens u de drie beste restaurants van Antwerpen, is een geweldig artikel om te lezen.

8 comments

    1. Wat leuk om te horen Corinne 🙂 Antwerpen is inderdaad een heerlijke stad. Veel terrassen en restaurantjes en de sfeer in de binnenstad is erg aangenaamd. Dank je wel voor het lezen van mijn blog.

  1. Antwerpen is niet ver van ons dus we komen er vaker, maar nu is het alweer even geleden. Ik zie hier weer ‘nieuwe adresjes om uit te proberen. Ik vind de Lunchbox ook erg leuk. Ik heb ook wat adresjes op mijn blog, maar die verdienen weer eens een review 😉

    1. Dan wordt het inderdaad tijd voor een weekendje Antwerpen Carolien 🙂 De Belgen weten wat lekker eten is en vooral de gezelligheid in Antwerpen… Volgend jaar wil ik zeker weer terug naar Antwerpen. Misschien een idee voor een bloggers meeting?

  2. Antwerpen heeft ontzettend veel leuke adresjes en is een van mijn favoriete steden in mijn landje! Maar jouw adresjes kende ik niet, weer een reden om nog eens terug te keren dus.

Geef een reactie