bestemmingen Luxemburg

Low budget naar Vianden

"Ik geloof dat ik 25 euro heb betaald voor de kamer in Vianden. Het ontbijt zat er bij in begrepen. Voor het avondmaal had ik niet meer dan een euro. Daar kocht ik een broodje voor."

Vianden lag in 2006 niet bepaald op mijn route. Ik zou naar Zuid Duitsland gaan. Via een omweg naar Vianden, ben ik daar uiteindelijk, ook uitgekomen. Toch vond ik het toen al een heel mooi dorpje. Er was toen der tijd nog 1 zimmerfrei over (van de velen). Bij een oudere vrouw van eind 70 (helaas weet ik haar naam niet meer). Ze woonde in een roze huis, midden in het centrum. Ze had nog een kamer over. Het was zo klein dat je amper kon keren, maar ach, voor die ene nacht? Ze sprak redelijk Duits, waardoor wij met elkaar konden communiceren. Het was een warme zomer en wij zaten voor op het hekje ons gesprek te voeren. Ik kon merken aan de vrouw, dat ze het gezellig vond. Dat was ook de reden, waarom ze kamers verhuurde aan toeristen. Ze was alleen en had via deze manier toch veel aanspraak.Midden in het centrum van vianden

In die tijd ging ik met weinig geld toch op reis. Ik geloof dat ik 25 euro heb betaald voor de kamer in Vianden. Het ontbijt zat er bij in begrepen. Voor het avondmaal had ik niet meer dan een euro. Daar kocht ik een broodje voor. Bij het plaatselijke kerkhof kon je drinkwater tappen. En daar zat ik dan, op een mooie zomeravond bij het water in Vianden. Met een broodje en wat water. Eigenlijk best wel triest, waar ik achteraf erg om kan lachen.centrum van vianden luxemburg

Er zijn veel dingen die je in low budget kunt doen. Houd er rekening mee, dat de hotels niet goedkoop zijn. Goedkope optie is op een camping kamperen. Je kunt het dorpje in wandelen. Aangezien het niet zo groot is, ben je daar ook snel op uitgekeken. Als je houdt van wandelen, dan zit je in Luxemburg goed. Ook in Vianden zijn er zoveel wandelroutes. Van diverse punten kun je klimmen naar boven op de bergen.Wandelen in Vianden of met de stoeltjeslift omhoog

Als je niet van klimmen houdt, kun je ook naar boven de stoeltjeslift nemen. Dat heb ik zelf destijds gedaan en weer lopen naar beneden. Deze lift is geopend van pasen tot 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur adres; 39, Rue du Sanatorium. Je gaat van 230 meter hoogte naar 440 meter hoogte. Boven kun je prachtig foto’s maken van Vianden. Ook kun je het middeleeuwse kasteel van Vianden bezoeken.middeleeuwse kasteel van Vianden

Luxemburg is geweldig voor motorrijders. Goede wegen en prachtige routes door de bergen en natuur. Veel motorrijders komen ieder jaar naar Luxemburg. Net als fietsers. Veel wielrenners bezoeken het land om dezelfde reden.Luxemburg is geweldig voor motorrijders

Geef een reactie