bestemmingen Oostenrijk

Oostenrijk is meer dan alleen sneeuw en apres ski

"Zo had ik een kleine kamer en deelde ik een grote balkon met meerdere gasten. Ook de toillettten waren gezamenlijk te vinden op de gang. Zolang het schoon is, vind ik het prima. Het was een typisch familie verblijf. De vrouw des huizes, stond achter de receptie."

Wat ben ik toch vaak in Oostenrijk geweest. Richting Italië, Tsjechië, Kroatië en Hongarije op vakantie via Oostenrijk. Ik heb alle delen van het land gezien, prachtig! Als kind ging ik met mijn ouders mee kamperen. Zo vergeet ik nooit meer, dat wij ergens bovenop een berg belandde. De afgrond was zó diep, dat de huizen nog net tussen mijn wijsvinger en duim paste. Wij waren verkeerd gereden en moesten omdraaien. De caravan werd van de auto gekoppeld, omdat de weg zo smal was dat je nog maar amper een auto kon keren. Gelukkig bleef mijn vader nuchter, terwijl mijn moeder doodsangsten uitstond. Mijn zusje en ik moesten uit de auto stappen en tegen de berg aan staan. Toen der tijd waren de vangrails, een paar houten palen die langs de weg stonden. Voorzichtig werd eerst de auto gekeerd en daarna met veel moeite en steken, de caravan. Het was gelukt! Ach, toch hebben wij een hoop plezier gehad in het mooie Oostenrijk.bergen Zillertal in Oostenrijk
Gasthof Tipotsch
Jaren later ging ik zelf, met mijn oude Daihatsu richting Zillertal in Oostenrijk. Ik sliep in een Gasthof genaamd Tipotsch. Gelegen in een klein dorpje Ramsau-Hippach, vlak bij Mayrhofen. Een gasthof is low budget en een prima verblijf. Zo had ik een kleine kamer en deelde ik een grote balkon met meerdere gasten. Ook de toillettten waren gezamenlijk te vinden op de gang. Zolang het schoon is, vind ik het prima. Het was een typisch familie verblijf. De vrouw des huizes, stond achter de receptie. De man des huizes deed de nodige klusjes. Zo stond oma in de keuken om het ontbijt en de maaltijd voor te bereiden. Ik heb nog nooit zó’n lekkere goulash soep gehad, voor een paar centen. Gasthof Tipotsch Ramsau Hippach
Mayrhofen
Vanaf Ramsau-Hippach is het nog geen uur lopen naar Mayrhofen. Een dorpje dat bekend staat als dure winterport plaats. Dat is ook zeker af te zien aan de winkels, die weten van prijzen. In het centrum vind je de penkenbahn, een kabelbaan die je omhoog brengt naar 2095 meter. Deze legendarische berg heet in de winter: Harakiri Piste (wat zelfmoord in het Japans betekent). Gelukkig had ik daar in de zomer geen last van. Vanaf de berg kon ik mooie foto’s maken en via diverse wandelroutes weer terug lopen naar beneden. Penkenbahn in Mayrhofen
Kaprun
Op een hoogte van 2000 meter tussen de bergen van de Hohe Tauern, bevinden zich de meren van Kaprun. Elk jaar bezoeken meer dan 100.000 mensen deze stuwmeren. Om de Wasserfallboden en Mooserboden te bezoeken, word je met een bus gebracht. Je kunt diverse wandelroutes maken langs de meren. De meren van Kaprun Hohe Tauern
Krimml Watervallen
In het nationale park Hohe Tauern liggen de grootste watervallen van Europa. De Krimml Watervallen heeft een hoogte van 380 meter totaal. Dat is best hoog! Zeker als je van lopen houdt, is dit een hele uitdaging. Vanaf de parkeerplaats loop je ongeveer 15 minuten naar de onderste waterval. Houd er rekening mee dat er 4 parkeerplaatsen zijn. Als je niet te ver wilt lopen, raad ik je aan om de auto op P4 te zetten. Vanaf P1 is het een hele wandelroute voor je überhaupt bent begonnen in het park. Het is een hele klim naar boven, die ik zelf ook niet heb gehaald. In de zomer kan het warm zijn en is het niet verkeerd om voldoende drinken mee te nemen. Vanaf diverse punten kun je mooie foto’s maken. Ik vond de Krimml Watervallen de moeite waard.nationale park Hohe Tauern
Kitzbüheler alpen
Kitzbüheler alpen is ook een plaats dat erg populair is in de winter en zomer. Je kunt veel wandelen, zwemmen in de meren, mountainbiken, berg beklimmen en nog veel meer. Eigenlijk is Oostenrijk een land voor de natuur wandel liefhebbers. Als je op zoek bent naar zon, zee en strand dan zit je hier in het verkeerde land.Kitzbüheler alpen Tirol

Geef een reactie