bestemmingen Zwitserland

Wauw! de grootste waterval van Europa

"Omdat ik alleen Schaffhausen zou bezoeken en weinig budget had, besloot ik geen vignet aan te schaffen. Dat hield wel in, dat ik alleen gebruik kon maken van de binnenwegen."

De grootse waterval van Europa is de Rheinfall, gelegen aan de Rijn bij Schaffhausen. Met 150 meter breed en 23 meter hoog is de Rheinfall een toeristische trekpleister. Er kunnen verschillende boottochten worden gemaakt om deze waterval van dichtbij te bezichtigen.

Met de diahatsu op vakantie
Het is zeker wel meer dan twaalf jaar geleden dat ik in Schaffhausen ben geweest. Met mijn oude gammelbak van een auto, vanuit Duitsland naar Zwitserland. Omdat ik alleen Schaffhausen zou bezoeken en weinig budget had, besloot ik geen vignet aan te schaffen. Dat hield wel in, dat ik alleen gebruik kon maken van de binnenwegen. Zodra je zonder een vignet de tolweg benader, kun je een flinke boete verwachten. Even opletten dus! Via de binnenwegen, zie je veel van het Duitse landschap, dat is weer een voordeel.

huisje op de heuvel van Schaffhausen
De waterval op zich, vond ik mooi om te zien. Nu houd ik sowieso erg veel van natuur en watervallen. Je kunt de loop routes volgen en van diverse standpunten de waterval bekijken en foto’ s maken. Helaas had ik in die tijd nog geen goed fototoestel, om mooie plaatjes te schieten.

de brug van Schaffhausen zwitserland
De middeleeuwse autovrije binnenstad van Schaffhausen, schijnt prachtig te zijn (als ik de plaatjes op het internet bekijk). Zelf heb ik helaas deze stad niet gezien.

de reinfall watervallen boot Schaffhausen

Geef een reactie