Instagram

Tips voor meer volgers op Instagram deel 1

Regelmatig krijg ik vragen over Instagram. Tips over foto’s of hoe mensen meer volgers kunnen krijgen op Instagram zonder volgers te kopen. Niet dat ik een expert ben op het gebied van Instagram. Toch groeit mijn account iedere week beetje bij beetje. Een aantal tips en tricks heb ik voor jou op een rij gezet. In vijf delen ga ik uitleggen, hoe het mogelijk is om meer volgers te kunnen krijgen op Instagram. Dit artikel heb ik geschreven op basis van mijn eigen ervaring. Wat jij er mee wilt gaan doen, moet je helemaal zelf weten.

Zoek een niche
Voor je een instagram account aanmaakt, is het handig om te weten wat je wilt. Hoe wil jij je instagram gaan gebruiken? Wat voor soort account heb jij in gedachten? Misschien heb jij iets met reizen, food, fotografie, mode, lifestyle of iets compleet anders. Ook kun je dingen met elkaar combineren. In het begin wist ik niet wat voor soort account ik wilde hebben. Ik plaatste wat kleurrijke foto’s en dat was het. Al gauw kwam ik er achter dat ik iets met reizen wilde gaan doen. Dan maak je gerichter je foto’s, volg je andere reisaccounts en zo krijg je sneller meer volgers erbij.Instagram account dezelfde website naamAccount: @justgoglobal de naam zeg alles over een reisaccount.

Heb je al een naam?
Als je weet wat voor soort account je wilt maken, kun je er een naam bij verzinnen. Zelf heb ik mijn naam drie keer veranderd. De eerste keer noemde ik het @fashion_art_and_design – een hele mond vol! Was ik dronken of zo? Dit onthoudt toch niemand? Ik wist toen nog niet wat ik wilde met mijn account. Daarna heb ik er @visualsofmylife van gemaakt. Dat was de naam van mijn website, die ik na vijf maanden weer heb opgezegd. Toen besloot ik mijn eigen naam te gebruiken @tineke_koning. Wat ik aanraad, is om een niet al te lange en ingewikkelde naam te gebruiken. Ook zijn cijfers, tekens en punten niet erg handig.Zoek een niche Account: @mytravelsecret een korte en pakkende naam.

Tip: Heb je een eigen website en wil je hoger in de “google ranking” komen te staan? Geef dan je Instagram account dezelfde naam als je website. Google houd ervan als websites actief zijn op Social media. Hiermee scoor je punten in de zoekmachine van Google.

Je profiel foto
Wat erg belangrijk is, is je profiel foto. Dit is het eerste aanzicht van je account dat je volgers gaan bekijken. Zelf kies ik altijd een foto met de kleur rood of oranje. Rood springt er tussen uit en rood trekt mensen aan. Kijk maar eens naar andere profielfoto’s en bekijk dan mijn profielfoto. Je kunt zien dat het opvalt. Ook vinden je volgers het fijn als je een foto van jezelf in je profiel plaatst. Dit maakt een account persoonlijker en geloofwaardiger.Je profiel foto

Volgers willen alles van je weten
Je biografie op Instagram kun je zien als een soort van Curriculum Vitae. Mensen willen weten wie ze volgen. Als eerste je naam. Ik kom veel accounts tegen die geen naam in hun profiel hebben neergezet. Je wilt ze persoonlijk bedanken, maar je weet niet wie degene is. Zelf vind ik dit erg storend en raad altijd aan om je naam in je biografie neer te zetten. Ook mag de woonplaats of land niet ontbreken. Mensen willen weten waar jij vandaan komt. Veel Nederlandse reisaccounts volgen elkaar. Als er niet bij staat dat je uit Nederland komt, dan is de kans groot dat volgers jou links laten liggen. Volgers willen een soort van voorproefje hebben, een nieuwtje. Waar ga jij binnenkort naartoe op vakantie? Welk restaurant ga jij bezoeken? Kortom, wat voor soort foto’s kunnen je volgers binnenkort verwachten. Ook is het leuk om een quote of iets persoonlijks van jezelf in jouw biografie neer te zetten. Wat voor iemand ben jij? Wat zijn je hobby’s? Wat vind je super om te doen? Neem dit niet te serieus, maar meer met een knipoog 😉 dan laat je zien dat je wat humor hebt. Tot slot, vergeet niet je website en/of email adres te vermelden. Als je geen website hebt, kun je ook je Facebook of YouTube account erin zetten. Dit is gratis reclame.Ze willen alles van je weten

Soort account
Je kunt kiezen tussen een gewone account of een business-account. Wat is het verschil? Met een business-account krijg je informatie wanneer jouw foto het best wordt bekeken. Welke steden en landen jouw foto het meest bekijken. Je kunt een telefoon en e-mail button aanmaken en nog veel meer. Je moet wel een Facebook account hebben om een Instagram business-account te kunnen aanmaken. Ik heb dit een aantal keren gedaan en mijn volgers gingen naar beneden. Het kan ook gewoon een bijgeloof van mij zijn. Sindsdien heb ik een gewone account.instagram business informatie

Tip: Met een business account boven de 10K kun je, je website in de Insta stories vermelden en direct door linken naar je website. Ook kun je met een business account je foto promoten en de doelgroep, duur van je promotie en het budget instellen. business account boven de 10K

Rondneuzen
Het is goed om te kijken naar andere accounts. Weet wat jouw concurrentie post en waarom deze foto’s veel likes krijgen. Wat maakt hun account zo uniek waardoor ze veel volgers krijgen? Je moet nooit proberen om na te apen, maar inspiratie kun je zeker uit andere foto’s halen. Zorg er altijd voor dat je een eigen stijl opbouwt met jouw account. Zorg dat jij degene bent die uniek is. Ik kom veel dezelfde soorten accounts en stijl tegen. Toen ik ben begonnen, heb ik iets gedaan wat bij mij past en wat ik niet veel op Instagram zag. Mijn reisblog probeer ik zo kleurrijk te maken. Ik hou van kleur en ik vind dat dit mijn account best wel uniek maakt.mijn account best wel uniek

Tip: Wil je meer weten over Instagram, dan is het misschien ook leuk, om een kijkje te nemen op de websites: Authentic Chic en mytravelsecret. Beide websites hebben diverse artikelen geschreven over Instagram. Woensdag 4 oktober tips voor meer volgers op Instagram deel 2

4 comments

  1. Wat een duidelijk artikel Tineke, dank je. Wij vinden jouw foto’s altijd hele typische ‘Tineke foto’s’ en dat onderscheidt jou van al die duizenden standaard accounts. Kijk uit naar deel 2!

Geef een reactie