Instagram

Tips voor meer volgers op Instagram deel 4

Wat is tegenwoordig nog echt op Instagram? Als we de foto’s mogen geloven, hebben heel veel mensen een perfecte leven. Ze reizen veel en zien veel van de wereld. Maar is het wel echt? Is het leven wel zo perfect als dat het moet lijken? Je plaatst tenslotte altijd de mooiste foto’s en je laat niet zien wat de werkelijkheid is. Zo had ik ooit een foto van een geweldige zonsondergang, echt super mooi. Wat mensen natuurlijk niet weten, is dat je schoenen onder het schapenstront zitten, om op de juiste plek te komen voor het maken van een foto. Alles voor het perfect plaatje. Tips voor meer volgers op Instagram deel vier.Alles voor het perfecte plaatje

Andere accounts volgen
Zelf volg ik iedere dag ongeveer tien accounts, soms meer en soms minder. In het begin was dit tussen de twintig en dertig accounts. Je ziet dat veel accounts een hoog aantal volgers hebben en zelf maar weinig volgen. Je moet jezelf dan ook de vraag stellen: Zou ik iemand gaan volgen, met 10K aan volgers terwijl degene zelf maar driehonderd personen Volgt? De foto’s is iets waar ik als eerste naar kijk. Als een account mij aanspreekt volg ik deze account sowieso, ongeacht hoeveel volgers . Niet iedere account volgt je terug, zeker niet in het begin.Andere accounts volgen

Volg een aantal grote accounts
Het klink heel cliché, maar een aantal grote accounts volgen helpt echt. Hierdoor krijg jij er meer volgers bij. Zeker als je af en toe ook nog even een comment geeft.Volg een aantal grote accounts

Tip: aan het blauwe stipje kun je zien of iemand nieuwe foto of stories heeft geplaatst.blauwe stipje kun je nieuwe fotos zien

Laten weten dat je leeft
Nog steeds merk ik vaak dat Nederlandse accounts mij niet terug volgen. Zelf heb ik het ook wel eens gehad, dat ik helemaal vergeten ben om een Nederlandse account terug te volgen. Wat doe ik in dit geval: Ik ga naar de app Following Assistant en kijk wie mij niet volgt. Na een paar maanden druk ik op ontvolgen en direct weer volgen. Zo krijgt deze account een melding. Dit doe ik een paar keer en als een account jou echt niet wilt volgen, is de beslissing aan jou of jij degene wilt blijven volgen.

Volgen en ontvolgen
Waarschijnlijk ken je het spelletje ‘Volgen en ontvolgen’ inmiddels wel. Veel accounts volgen je en een paar dagen later ontvolgen ze jou. Wat ik zelf doe, is misschien niet helemaal correct. Accounts met veel volgers die zelf weinig volgen, klikken mij aan om te volgen. Ik bekijk hun account en als ik deze mooi vind, volg ik terug. Ik weet dat negen van de tien mij weer gaan ontvolgen. Als ik op mijn app (Following Assistant) kijk en deze accounts hebben mij ontvolgd, dan doe ik hetzelfde. Ik weet dat het niet netjes is, maar ik ben niet degene die ermee begonnen is. Wat heeft dit voor waarde? Hierdoor krijg ik altijd wel volgers erbij. Als ik per dag tien of meer accounts volg, krijg ik er meer volgers bij. Het volgen en ontvolgen doe ik in principe niet aan mee. Tenzij iemand van een reisaccount is overgegaan naar een babyaccount, of ineens meerdere dagen zeven foto’s per dag gaan plaatsen.Kijken op degene jou volgtLike je rot
Wil je er meer volgers bij krijgen, dan moet je er iets voor doen, namelijk liken, heel veel liken. Het is beter als je het liken over de dag verspreidt. Er wordt gezegt, dat iedere keer als je inlogt op je Instagram, je ook actief moet zijn. Of dit helemaal waar is, durf ik niet met zekerheid te zeggen.Like je rot
Jessica is een digital nomad en reist de hele wereld over @cornersoftheworld

Geef comments
Het krijgen van comments is altijd leuk, maar ook het geven van comments. Wees zo eerlijk mogelijk bij het comment geven op een foto. De geruchten onder de Instagrammers geven aan dat je het beste een comment kunt geven met drie of vier woorden. Anders ziet Instagram dit niet als een serieuze comment. Vermijd woorden zoals: Cool pic, nice shot of super! Deze woorden kun je wel bebruiken, maar in cominatie van vier woorden.Het krijgen van comments is altijd leuk
Samen met haar Piloot reist Daisy overal naar toe @mytraveltricks

Tip: Zelf prober ik zo spontaan mogelijk comments te geven. Als iemand op mijn foto reageert, betekent het niet, dat ik automatisch een reactie terug geef. Ik geef “over het algemeen” een comment wanneer de foto of het verhaal van de foto mij aanspreekt. Met uitzondering van de comment pods, hierover meer in: Tips voor meer volgers op Instagram deel 5

Kun je geen genoeg krijgen over informative of de laatste feiten over instagram, meen dan eens een kijkje op later (website is in het Engels).

One comment

Geef een reactie